Onze dirigent Elien Timmermans

Alternate tekst fotoSaxofonist én eerste vrouwelijke dirigent bij de fanfare van Herenthout.

Elien Timmermans (1992) zette haar eerste muzikale stappen aan de muziekacademie van Tienen.

Op haar achttiende koos ze voor een professionele muziekopleiding aan Luca School of Arts, campus Lemmens.

Daar behaalde Elien achtereenvolgens het masterdiploma saxofoon (2015), het masterdiploma kamermuziek (2016) en het lerarendiploma (2017). Nadien besloot Elien zich te verdiepen in de wereld van de directie en in 2021 behaalde ze ook het masterdiploma HaFaBra-Directie.

Als saxofonist volgde Elien masterclasses bij o.a. Gerard Mc Christal, Rudy Colin, Alain Crepin, Kenneth Tse, Rudy Haemers, Joseph Wytko, Jean Denis Michat en Antonio Felipe Belijar. Ze trad reeds op met verschillende orkesten en diverse kamermuziekensembles.

Als dirigent volgde Elien masterclasses bij Bert Appermont, Johan de Meij, Jan van der Roost en Kevin Houben. Tevens leidde ze verschillende jeugd-, harmonie- en fanfare-orkesten. In het kader van de opleiding tot HaFaBra-dirigent was Elien ook gastdirigent bij de Koninklijke Muziekkapel van de Marine en bij het Fanfarekorps Landmacht "Bereden Wapens" uit Nederland.

Elien is leerkracht saxofoon en muziekinitiatie aan de Academie van Tienen en aan de Hagelandse Academie voor muziek en woord.