Zondag 4 januari: ambiance aan onze tent tijdens nieuwjaarsdrink gemeente

zon, 04/01/2015 - 20:00
De tent stond er al toen de bestuursleden rond 13.30 uur op de markt aankwamen. Meester Jos had met enkele collega’s de zaak al rechtgezet. Onze fanfare trok de lijn van het vorige jaar door met een aanbod van frikadellen, frisdrank, druppeltjes jenever en vooral van het speciaal bier ‘Sint Pieterken Blond’ dat na een jaar een vollere smaak had gekregen. 
 
De weergoden waren op onze hand. De eerste uren genoten we van een aangenaam winterzonnetje en later van een droge avondschemer. Daarom werd het vanaf vier uur echt druk op alle standjes. Officieel passeerden er 800 inwoners langs onze stand, of dubbel zoveel als verleden jaar. "Alle factoren zaten dan ook mee", bevestigt burgemeester Roger Gabriëls. "Het was zacht en aangenaam weer en de deelnemende verenigingen presenteerden allemaal een mooi kraampje." 
 
Bijzonder gesmaakt - naast de talloze lekkernijen - was het podium van Muses In Motion. De jonge dansers van deze Herenthoutse dansschool zetten heel de dag lang hun beste beentjes voor. 
 
En wij speelden tweemaal met een vijfentwintigtal muzikanten twintig minuten uit de klak. We stelden ons in een kring op naast onze tent. Het was gezellig. Ook prins Serge I en zijn gevolg lieten zich door onze muziek verleiden tot een spontane polonaise. Toen het duister gevallen was, sloten we onze tweede speelbeurt traditioneel af met ‘Meister Müller’. 
 
En dan werd het moeilijk om de zaak af te ronden: tot ruim acht uur bleven vier, vijf groepjes geanimeerd babbelen. Maar tegen kwart voor negen lag de tent netjes terug in haar bak en was alles opgeruimd.