Zondag 31 oktober: Spooktaculair concert

zon, 31/10/2010 - 12:00

Tijdens Halloween stroomde zaal Lux helemaal vol met een heleboel spookachtige figuren. 

Mooi verkleed en één voor één bereid om zich geduldig te laten schminken in de kelder waar ooit menig muzikaal grootheid “stoofvlees me puree en salaat” te eten kreeg.  

In een eerste deel van het concert speelde de fanfare zelf een horrorprogramma met stukken uit de musicals 'Phantom of the Opera' en 'Dans der vampieren' en ander fraais, vol dissonanten.  Bij het thema uit Star Wars ruilde onze dirigent het dirigeerstokje zowaar om voor het lichtgevende laserzwaard van Darth Vader.

Daarna was het de beurt aan de kinderen van het 2een het 3eleerjaar en het 1ejaar notenleer.  Ze zongen uit volle borst onder begeleiding van de fanfare en jeugdband: “Het foute sprookje”, “Het koekiemonster”, en “De heksen-rap”. 

Tussen de liedjes door werd er wat tijd gemaakt om de instrumenten voor te stellen en wat reclame te maken voor onze fanfare en jeugdband.  Wij onthouden van dit bijzonder leuke initiatief ook dat er een heleboel enthousiaste kinderen waren die graag (met ons) muziek wilden maken!  En dat we hierdoor ook een heleboel nieuwe gezichten op onze concerten mochten verwelkomen.  Voor herhaling vatbaar !