Zondag 29 juni: Sint-Pieter en Pauwel mooi gevierd

zon, 29/06/2014 - 23:00

Neen, deze misviering was niet op kermiszondag. Er stonden dus ook geen kramen en scooters rond de kerk, iets wat enkele muzikanten al goed gemutst stemde.

Dirigent Patrick koos voor rustige, gedragen nummers die de galm van de kerk verdroegen. En met resultaat. Het stevige ‘Solidus’ kwam in de grote ruimte die half gevuld was, goed tot zijn recht.

Daarna schakelden we een versnelling of meer trager met ‘Tibie Paiom’, een weemoedig lied uit de orthodoxe liturgie. Stefaan mocht als solobugel de honeurs waarnemen in ‘Hymn for Africa’ en deed dat knap.

Als afsluitstuk brachten we ‘Swedish Folksong’. Deze gevoelige melodie hebben we nog nooit zo doorleefd gespeeld. Eens buiten klampten de toehoorders ons aan: “Dat laatste stuk had driemaal zolang moeten zijn. Het was zo mooi.”

We kregen ook de tip om al eens meer een dienst op te luisteren in de kerk: onze fanfareklank komt in die ruimte mooi tot zijn recht. Dat lijkt een bruikbare tip?

Buiten onthulde het Jeugdatelier Matsijs vier beschilderde panelen, onder meer met de heilige Pieter en Paulus. De vier panelen bedekken de schabouwelijke constructie die al enkele jaren rond de ingang van de kerk staat. Ze werden aan het publiek voorgesteld in het bijzijn van burgemeester Roger Gabriëls en schepen van jeugd Tine Witvrouwen. Wij speelden ‘Meister Muller’ om die onthulling feestelijk op te luisteren.