Zondag 24 augustus: Humbta Tätära bij zonnig frühschoppen

zon, 24/08/2014 - 23:00

De enige droge dag in een regenachtige maand luidde de voorspelling. En inderdaad, die zondagochtend scheen er een overtuigende zon.

Onze kiosk zat vol met ongeveer dertig muzikanten waaronder dirigent Patrick op zijn saxofoon. En er was sfeer. Het talrijk opgekomen publiek kreeg eerst de traditionele stukjes uit het dansboekje voorgeschoteld. Daarna plukte rondtrekchef Jan uit het klassieke boekje ‘Alles zur Stimmung’, met Duitse schlagers als  ‘Tanze mit mir in den Morgen’, ‘Du kannst nicht treu sein’, ‘Humta Tätära’ en natuurlijk ‘Wir kommen alle in den Himmel’. Die dag waren we er zowaar.

Achterin konden bariton Benny en bas B. Rudy het best met elkaar vinden. Benny was nog onder de indruk van het rondtrekken van de avond daarvoor en “was zo geconcentreerd” op zijn muziek dat hij de eerste drankronde miste. Rudy  van zijn kant, gaf Benny kiekenvel met zijn majestueuze solo in de schlager ‘Kom dichterbij’.

De pompiers deden er schitterende zaken, met een vol plein eters en drinkers. Alleen hadden ze pech dat hun bakinstallatie niet tijdig al die lustige eters bediend kreeg.

Om één uur, na bijna drie uur spelen, sloten we af, tot wanhoop van al die enthousiaste fans. Even later trokken er donkere wolken over en vielen de pompiers zonder spek. Gelukkig waren onze bordjes de laatste met het lekkere spek met eieren. Meer moet dat niet zijn.