Zondag 14 september: restaurantdag trekt veel volk

zon, 14/09/2014 - 23:00
Met bijna 300 betalende eters was de restaurantdag een succes. Het bestuur was vooral tevreden omdat dit nog geen twintig inschrijvingen minder was dan vorig jaar, terwijl bij de andere Herenthoutse verenigingen de crisis zich veel sterker deed voelen.
 
Ook verliep de dag heel vlot. Vele sympathisanten en muzikanten staken die dag een helpende hand toe. 
 
Hilde Lens : “De fritten worden reeds zaterdagnacht rond sluitingstijd bij de frituur afgehaald.  ’s Morgens wordt immers heel vroeg begonnen (soms vanaf 5u30) om de fritten al een eerste keer voor te bakken”. Vanaf 7u30 begint dan een tiental werkers, vooral dames van bestuursleden, met het klaarmaken van de groenten voor de koude schotels. Rond 11 uur arriveren de medewerkers voor de bediening en de afwas in de keuken. Rudy Aerts deelt de lakens uit. Omdat de meesten al enkele malen hebben geholpen, draait veel op routine.
 
De jeugdband speelt met veel speelplezier tijdens twee shiften telkens een zestal deuntjes. Tof.  Rond 15 uur is de laatste eter naar huis en zetten de medewerkers zich aan tafels om te genieten van hun verdiende maaltijd.