Zondag 11 september: succesvol pop-up restaurant in Herenthout

zon, 11/09/2016 - 18:51

Elk jaar organiseert onze fanfare haar ‘Restaurantdag’. De tweede zondag van september verzorgen we een ‘pop-up’ restaurant in het GOC Ter Voncke.

Het is telkens weer een klein wonder van organisatie en samenwerking. Ruim twintig vrouwen en mannen zetten zich die dag keihard in. De groep heeft intussen een zekere routine verworven zodat alles zonder overhaasting tijdig klaar staat.

Rond acht uur begint een ploeg dames onder leiding van Marie-Thérèse en Martine groenten te kuisen. Daarom zijn de slaatjes en de rest die ’s middags op de tafels komen, kraakvers. 

Intussen verzetten de mannen de wanden, sleuren de tafels en de stoelen op hun plaats en dekken de couverts. Dit jaar telden we bijna 300 eters, zowat 20 minder dan vorig jaar. We merken wel een verschuiving in het uur. Terwijl er voor de eerste shift slechts drie (lange) tafels dienden klaargemaakt te worden, liep tijdens de tweede shift de zaal helemaal vol. 

Iedereen kreeg een bord groentesoep vol balletjes. Dan volgde of een lekker (en groot stuk) kip, of smeuïg stoofvlees of frisse koude schotels aangevuld met de allerbeste friet. Daar zorgen de twee Guy’s voor in de bakwagen (niet verder zeggen maar dit is bij de lekkerste friet die je dit jaar in ons dorp kan eten). Een ijsje en een koffie ronden dit feestmaal af. 

Onze jeugdband JOLO verzorgde twee optredens met vlotte, hedendaagse deuntjes. De band klonk goed met gedreven slagwerk, trompetten en saxofoons. 

Intussen pletsen Dianne, Myriam, Willy en nog anderen in de bakken van de vaatwas. Ze gaan er zo stevig tegen aan dat een groot uur nadat de laatste gasten de zaal verlaten hebben, praktisch alles weer netjes in de schabben staat. Dan is het aan de grote groep helpers. Zij kunnen dan zelf rustig aan tafel schuiven en nagenieten van ‘a job well done’.