Zaterdag 28 mei: Benny vangt als de besten

zat, 28/05/2016 - 15:10
De jaarlijkse viswedstrijd tussen de fanfare en de club aan de Pauwelstraat lokte dit jaar flink wat vissers. Maar het mooie weer hield dan weer vele muzikanten thuis.
Rond half vier staken acht dappere muzikantjes de koppen bij elkaar: zouden zij het erop wagen? Met Chris en Patrik als trompetters en Charles op bugel waren er wel wat trekkers, maar Hilde, Rudy, Benny, Erik (alto en tuba) en Jelle op slagwerk voelden zich toch niet echt thuis in het zwarte muziekboekje. We dronken ons eerst wat moed in en begonnen aan de lichtere stukjes van Randy Beck en muziekjes uit de klak.

Na de tweede visperiode vroegen we ons af of er “iemand was bijgekomen?“ “Ja”, reageerde Hilde L. , “Ik, zowat vijf gram.” En zo werd de tweede speelbeurt al even leutig: we grasduinden tussen de vlotte nummers, waarbij we ‘De Rammeltjes’ op algemene aanvraag niet konden vermijden. Af en toe vergaten we dat de toon veranderd was. Maar dat kon de pret niet drukken. Vooral het trio tuba’s, die dag optredend als de ‘3 Soprano’s’, compenseerde wat het miste aan muzikale kracht, door vreugde en schoonheid. 
 
De prijsafroeping werd het hoogtepunt van deze mooie dag. Verrassing: onze muzikanten, - beginnelingen aan de waterkant –, behaalden mooie resultaten. Met Tony Sterckx, die zich onder de fanfarevlag had ingeschreven, hadden we de absolute dagkampioen in onze rangen: met 51 kg – goed voor verschillende weegbeurten - of zowat het dubbele van nummer twee en drie. En Rudy
Aerts werd met 10 gram (!!!) geklopt door zijn broer Chris Aerts, die de achtste plaats veroverde. Benny Horemans, fris teruggekeerd van een tandenretraite, klopte slagwerker Edwin met één kilo, voor de 21ste plaats. Daarmee bewees Benny dat hij heel goed kan vangen.
 
Nadat de oefenwedstrijd Zwitser-land - België (1 – 2) op televisie was afgefloten, verdween de zon (de visstokken waren al eerder opgeborgen) en zetten de hemelsluizen zich open. “Het giet oude stelen en pijpende wijven”, drukte Charel het plastisch uit.
We zijn met een brede glimlach, tussen de blikseminslagen en de goedgeluimde vissers, naar huis gereden. Opnieuw hadden de afwezigen ongelijk.
 
Naast de muzikanten, deden ook 7 ereleden mee. Die vind je in de lijst hiernaast, voorafgegaan met een F  van fanfare.