Zaterdag 27 juni (deel 2) Levensloop

zat, 27/06/2015 - 20:00
Massale mobilisatie met muziek (M4) tegen kanker
 
De sportterreinen aan ’t Kapelleke stonden die twee dagen vol met tenten. En er liep veel volk rond: 37 ingeschreven ploegen om 24 uur te Levenslopen of zowat 1.545  betrokken mensen.
 
Ook wij hebben ons steentje bijgedragen. Tijdens de openingsceremonie om 17 uur begeleidde de fanfare de ‘vechters’, mensen die aan kanker lijden of de ziekte overwonnen hebben. Met 28 muzikanten in volle zon langs alle tentjes vol applaudisserende mensen. Dan hebben we ons langs de kant van de piste gezet en er enkele marsjes geblazen nadat de 37 ploegen zich gepresenteerd hadden. Nadien hebben we ons in de grote tent geïnstalleerd en er wat uit de klak gespeeld, zoals de organisatoren ons dat gevraagd hadden. We hielden er mee op toen de eerste band op het buitenpodium Baltische huwelijksmuziek begon te spelen.
 
“Het stoetersdorp liet zich deze dagen van zijn meest vrijgevige kant zien”, schreef Het Nieuwsblad later. “1.200 wandelaars stapten in estafette de klok rond. Een veelvoud aan dorpsgenoten stond langs de zijlijn te supporteren. Tom Harzé en Yves Peeters lieten zich zelfs niet aflossen en stapten een etmaal vol. Levenloop Herenthout schenkt de centen aan Stichting Tegen Kanker. Tijdens het evenement verwende Levensloop een zeventigtal kankerpatiënten. In het Vechterspaleis werden zij getrakteerd op een ontbijt, massages en infomomenten.”
 
De actie bracht meer op dan verwacht. Voorzitter Pascal Sermeus had gehoopt op 30.000 euro. “Nadat 1545 deelnemers afgelopen weekeinde de klok rond stapten, strandde de teller zondag namiddag op 95.900 euro. Maar de rekeningen bleven een maand open. Enkele dagen later was het al zover. Nadat nog steeds binnenkomende giften zijn opgeteld, staat op de rekening 101.714 euro voor Stichting Tegen Kanker. De magische kaap van honderd¬duizend euro is dus bereikt. Met dit mooie bedrag laat het stoetersdorp enkele grote steden achter zich.” De fanfare is blij daaraan mee gewerkt te hebben.