Zaterdag 27 juni, 9 uur: Roefeldag

zat, 27/06/2015 - 20:00
Roefeldag…, een dag waar je als kleine knaap steeds opnieuw naar uitkeek. Dit jaar was het op 27 juni  weer zover. De zon stond hoog aan de hemel en wierp zijn stralen op het Chiroheem van Herenthout. Terwijl de medewerkers al druk bezig waren, kwamen wij, de muzikanten van Jolo en enkelen van de fanfare, om 9 uur samen om in te spelen voor het concert.
 
Met een zo goed als volledige groep jonge muzikanten, namen we om 9.15 uur plaats op onze stoelen. Dirigent Jorrick stond klaar om de eerste noot aan te geven, maar er was een klein probleem… Er was bijzonder weinig volk aanwezig. We besloten dus even te wachten en inderdaad, na tien minuten stonden er vele blije kinderen op het grasplein van het Chiroheem. Met het ‘Star Wars Theme’ begonnen we het concert en gaven we ook de start aan van de Roefeldag. We vervolgden ons concert met o.a. het bekende ‘Yakety Sax’ en ‘Chasing the Mob’. Na een speech van Meneer Roefel, sloten we het concert af door opnieuw ‘Star Wars’ te spelen. Na onze laatste noot, ruimden we op en begaven we ons naar ons lokaal. 
 
   
 
In de Lux kregen we tweemaal een groep enthousiaste roefelaars over de vloer. Eerst gaf onze jeugdverantwoordelijke Cis een uitleg over de fanfare, de jeugdband Jolo en de verschillende instrumenten die men kan bespelen in de fanfare. Na deze uitleg mochten ze zelf, onder begeleiding van muzikanten van de fanfare en Jolo, de instrumenten uitproberen. Al snel bleek het slagwerk de meest populaire groep te zijn.
 
Op het einde van de sessie probeerden de jonge knapen het ritme van bekende deuntjes mee te spelen, een heuse kakafonie… Tevreden en hongerig keerden de roefelaars naar het Chiroheem om pannenkoeken te eten. En die van de fanfare…? Die ruimden alles op, dronken iets fris en keerde tevreden naar huis. Het was een geslaagde voormiddag.