Zaterdag 25 juni: ook JOLO roefelde

zat, 25/06/2016 - 11:20
Naar jaarlijkse gewoonte was het op zaterdag 25 juni Roefeldag in Herenthout: kinderen konden de hele dag op bezoek bij bedrijfjes, zelfstandigen en verenigingen. 
 
Ook jeugdband Jolo deed dit jaar, samen met enkele helpers van de fanfare,  mee aan deze activiteit.  Voor we in de namiddag begonnen, konden we eerst op het Chiroheem genieten van lekkere pannenkoeken en soep.  Daarna werd onze namiddag ingedeeld in twee sessies, waarbij we roefelende kinderen lieten spelen op de instrumenten van de fanfare. Eerst werden de instrumenten voorgesteld en daarna kregen de kinderen de kans om elk van deze instrumenten uit te proberen. 
 
  
 
Ondanks het feit dat er niet zoveel kinderen waren, sloegen ze toch luid genoeg mee op hun zelf meegebrachte  instrumenten of die van de fanfare, wanneer we ons jeugdband repertoire speelden. En wat te denken van die jongen die al een heel jaar ijverig oefent op een viool en dan huilend vaststelt dat er geen violen zijn bij de fanfare? Die kiest volgend jaar zeker voor een koperinstrument. 
 
Natuurlijk vonden we het allemaal een leuke dag en waren we blij dat we onze muziek konden voorstellen aan  hopelijk-muzikanten in spé.
 
(Emma en Kwinten)