Zaterdag 23 augustus: rondtrekken op de braderij

zat, 23/08/2014 - 23:00

Met een mooie ploeg muzikanten vertrokken we naar La Taperia aan de Nijlense Steenweg. Daar werden we ontvangen door een knap trio dat Spaanse liederen gloedvol zong. Samen met de zon, de Spaanse vlaggetjes en het Belgische bier, ‘España por favor’.

Rondtrekken op de braderij is een hindernissenkoers: standjes, tentjes, reclameborden, … elke vijf meter moet je uitwijken voor een of ander obstakel. Voor onervaren muzikanten (zoals uw reporter) is het een hele klus om bij de les te blijven. Zeker als er dan nog af en toe een muziekbox de marsmuziek van de groep wegvaagt. Deze litanie om te zeggen dat we veilig op het terras van Poco bij Ledegen (Jodenstraat) zijn aangekomen.

Onze derde halte was de tent aan de lagere school ’t Klavertje. Daar liet de afwezigheid van toppers zoals Roger, Johnny en Jan R. zich voelen: we hebben daar en heel die toer niet uit de klak gespeeld.

In ons voorlaatste café, het Molenhuis, zagen we hoe Lierse op zijn donder kreeg van Charleroi. Maar ik moet bij de les blijven.

Terug ‘thuis’, in de Lux, waren daar de ‘Redheds’ aan ’t spelen met Matthias op drum. Het was er zo leuk dat de echte plakijzers slechts rond drie, vier uur in hun bed vielen. Bijna klaar dus om te gaan frühschoppen.