Zaterdag 13 december: prins Serge feestelijk ingehaald!

zat, 13/12/2014 - 22:00
Prins Serge danste in zijn eigen (eigenaardig?) ritme op onze uit-de-klak-muziek tijdens de receptie in het GOC. Hij had er duidelijk zin in.
 
Met bijna 25 muzikanten en een groot gevolg aan prins en, keizers, volgdames, … had onze fanfare hem opgehaald in de Ristenstraat. Daar stapten we over een duistere baan afgeboord met kaarsjes die brandden in een glazen potje. Mooi. De hele buurt stond buiten en wenste de Prins een heerlijk jaar met een gemeend applaus. Nog mooier.
 
Ilse Canfyn met haar hoorn, de buurvrouw van Prins Serge, en zoon Kobe met zijn trompet schoven daar mee in de fanfare. Iets vroeger hadden saxofonisten Dirk en Evy onze groep al vervoegd. En eens we de Zwanenberg opdraaiden, zette Leon zich met zijn bariton in de groep. Goeie versterkingen voor die lange optocht. Gelukkig was het droog, en wat killig.
 
Na de nodige plichtplegingen, zetten Johnny, Chris, Patrik, en heel de bende met veel plezier hun klak op, wat de carnavalvierders konden appreciëren. Ook rondtrekchef Jan Roothooft was tevreden: “We hebben vandaag op straat acht verschillende marsen gespeeld. We beschikken over een ploeg gemotiveerde muzikanten.“