Zaterdag 12 juli: gezellig verbroederen met Bouwel

zat, 12/07/2014 - 23:00

Spelen op een verbroedering is tof en frustrerend. Tof omdat je andere korpsen aan het werk kan zien en al dat komen en gaan iets gezellig heeft. Frustrerend omdat jouw muziek dikwijls maar als achtergrond dient voor de geanimeerde gesprekken en dienborden vol pinten.

In Bouwel was het niet anders. Rond etenstijd had de tent mooi gevuld gezeten. De nijvere vrijwilligers van St Donatus droegen kasserollen vol met verse mosselen aan (en de lege weer af). De collega’s uit OL-Vrouw Olen en Oosterwijk speelden nog voor een volle tent. Maar toen de Jannekes uit Wiekevorst hun instrumenten uit de kisten haalden, was het publiek zijn aftocht al begonnen. Ze speelden een technisch sterke set.

Wij lieten ons er niet door overdonderen. Met een dertigtal muzikanten begonnen we onze beurt goed met de concertmars ‘Mars 1812’. Met ‘It’s so quiet’, met de ‘sst’-geluidjes van de muzikanten, kregen we de rumoerige tent even stil. Op ‘Music’ van John Miles en de Abba-medley ‘Mama Mia’ volgde een gemeend applaus, vooral van de tooghangers, zeg maar van de muzikanten die hun set al gespeeld hadden.

Omdat het tijdschema al flink achterop was geraakt, vroeg de ‘speaker’ om enkele nummers te laten vallen. Jammer dat we ons programma dienden in te korten daar het bijna een uur duurde voor de Tirolers van start gingen.

Met een heel gezwind ‘Circusdom’ sloten we onze act af.