Zaterdag 12 en zondag 13 november : Ooit Weer?! … Nooit meer !?

zat, 12/11/2016 - 19:00
Op zaterdag 12 en zondag 13 november was het dan zo ver, de uitvoering van het grote project 'Ooit Weer!? ... Nooit Meer?!' Een familievoorstelling met dans, muziek, zang, woord en beeld, die de verschillende, sterk wisselende gevoelens oproept die oorlog en conflicten teweegbrengen, en waarvan kinderen vaak het grootste slachtoffer zijn. Maar vooral een boodschap van vrede, hoop en verdraagzaamheid voor heden en toekomst, in een geheel dat mee geïnspireerd is door kinderen. 
 
 
We hadden er veel voor gerepeteerd. (Bijna) elke zaterdag een (half) uur tot twee uur, wat best wel veel was. Alle vier de voorstellingen waren uitverkocht en we kregen veel positieve reacties. Het was een leuk en mooi concept om met veel verschillende verenigingen van Herenthout samen te werken: het koperensemble dat o.a. het koor begeleidde, het slagwerkensemble dat o.a. Muses in motion begeleidde en niet te vergeten het slotnummer “Wherever you are” waaraan iedereen deelnam en zeker een knappe en aangrijpende afsluiter was. Over het spreekkoor van het gelegenheidskoor waren de meningen verdeeld, maar het paste wel in het geheel.
 
Wij vonden het heel leuk om hier aan mee te werken. We kregen voor de eerste keer een eigen micro op ons instrument. Voor de trompetten was het handig om op de beker te zetten, maar als we met een demper moesten spelen was het onhandig. Voor de slagwerkers was het voor elke repetitie weer een grote verhuis, maar het eindresultaat mocht er zeker zijn. We waren maar met een kleine delegatie van de fanfare, maar dat kon de pret niet bederven. Over uit de klak spelen gesproken: voor en na elke voorstelling speelden we vrolijk het deuntje van “I play pokémon GO” uit het hoofd.
 
Zeker een geslaagd evenement!
(Jelle en Kobe Van Vlerken)