Zaterdag 11 en maandag 13 januari: leuke en feestelijke teerfeesten

maa, 13/01/2014 - 23:00

ZATERDAG

Vlak voor de start van onze optocht kondigt voorzitter Francis aan dat de fanfare een nieuwe rondtrekchef heeft: Jan Roothooft neemt deze taak op zich en Chris Aerts neemt die job over indien Jan afwezig is.

Dit jaarbegin moet Jan al onmiddellijk heel actief zijn. Omdat de cafés niet ver uit elkaar liggen, slaat hij geregeld een mars halverwege af. Daar staat tegenover dat hij, wegens de hoge opkomst, ook enkele minder gespeelde marsen (zoals 'Engelandvaarders', 'The Great Little Army' en 'New Colonial March') uit zijn hoed mag toveren.

We genieten van het zacht en droog winterweer. Met een veertigtal muzikanten en een sliert sympathisanten stapt een gedegen fanfare naar de kerk. Daar worden we allen verrast door de mooie en boeiende teksten van voorgangster Julia De Winter. Ze heeft het over het belang van luisteren en goed samenspelen, over verdraagzaamheid in een groep, over overleden makkers, ... Haar sprookje over de muzikant die uiteindelijk de nieuwe poortbewaker van de hemel werd, charmeert de hele groep. 

Daardoor geïnspireerd, halen de muzikanten in het 'Klokkenspel' direct het betere klakwerk boven, met onder meer parels als 'Ik zal je nooit meer vergeten'.

Na een karige maaltijd – ook de fanfare denkt aan de lijn van zijn muzikanten – trekken we scherp naar ‘t Kamereyck. Dan gaat het verder naar het 'Tegendeel' waar opnieuw ruim een uur met overgave en plezier de klak rondgaat. Misschien dat Elvis zich in zijn graf omdraait met onze versie van 'Now or Never'.

Karel Janssens legt er zijn eigen klemtonen in 'Hij speelde accordeon' van Luc Steeno. Waarop de groep prompt 'Colonel Bogey' inzet, juist, omdat we die mars beter kennen als 'Charel, ik heb je gat gezien, ...'. 

's Avonds wordt er bijzonder gezellig gegeten en gedanst op het festijn met ruim negentig deelnemers. De jeugd zet zijn beste beentje voor.

Jos Mans kreeg een Staatsmedaille voor 50 jaar muzikant (jaren die maar tellen vanaf je 18e!). Hij werd samen met Patrik De Ridder, Elien Aerts, Marcel Mans, Herman Cambré, Marc Roothooft en René Haverals ook gevierd voor zijn stipte aanwezigheid. (verder links op foto de bestuursleden Francis, Erik en Rudy)

Karel Janssens liet zich langs zijn vettige kant zien met zijn traditionele voordracht en Willy Cliff verleidde met zijn liedjes menig paar en vulde mooi de dansvloer.

MAANDAG

Als maandagavond 35 hongerige muzikanten, helpers en sympathisanten aan tafel schuiven, zijn er warme ribbetjes in overvloed. De groep trekt dan ook met nieuwe moed en op het ritme van de ‘Mars van de Medici’ naar het Molenhuis, waar een andere groep in het zaaltje al volop oefent voor de komende stoet.

In 'De Kluis' schudden we daarna ruim een uur alles uit de klak wat er in zit. Oud-muzikant Chris Witvrouwen treedt op als 'guest star'.

Met een volledige ‘Meister Muller'-mars overbruggen we de enkele meters naar de Lux, waar de vrienden van Jubilé en Imitato volop ‘vergaderen’. ‘t Is er volle bak. Plezant om zo twee dagen tof en intensief 'teren' af te ronden.