Woensdag 8 juli: rondtrekken Kermis

woe, 08/07/2015 - 20:00

Het was kermis en een grote groep muzikanten trok welgezind naar het GOC. We speelden de ‘mars van de Medici’, zo’n schitterende mars. Mijnheer Johan Wichers (1887-1956) mag fier zijn op dit werkstuk ginds in de hemel. (Ondanks dat hij geen conservatorium of enige muzikale scholing had genoten, wist Johan Wichers zich op te werken tot de ‘Marsenkoning’. Hij heeft meer dan 70 marsen op zijn naam staan, waaronder ‘Mars der Medici’, ‘Glück Auf’ en ‘Aan mijn volk’. Hij schreef de ‘Mars der Medici’ als dank aan de geneesheren, die na zijn langdurig verblijf in het ziekenhuis, voor zijn herstel hadden gezorgd. Zelfs Amerikaanse en Japanse korpsen hebben deze mars op hun repertoire.)

Met de mars ‘Great Little Army’ ging het verder naar het Molenhuis. Daar kwamen de klassiekers uit de klak. Omdat we deels buiten zaten, konden ook de buren meegenieten. Wat gingen die rolluiken snel naar beneden.

Tegen het vallen van het donker, keerden we met de mars ‘Het 12e Regiment’ terug naar de Lux, waar Eddy zijn 16e verjaardag als cafébaas vierde met goedkope pinten en een stomende rockband. Die gitarist trok de solo’s van Marc Knoplers ‘Sultan of Swing’ met een zwier en finesse uit zijn instrument. Het was een mooie avond.