Woensdag 1 januari : Leve de voorzitter

woe, 01/01/2014 - 12:00

Geholpen door een zacht weertje, hebben we het nieuwe jaar goed ingezet. Met bijna veertig muzikanten was de opkomst prima.

Met een fikse mars trokken we naar Boeyendaal, waar een glunderende familie Van Beylen plus een reeks helpers, ons opwachtten. Voorzitter Francis wenste ons kort maar krachtig een goed jaar en een nog betere gezondheid. Daarna werden we verwend met een heel reeks lekkere hapjes en fijne taart.

Naar goede gewoonte had Karel Janssens ook zijn ‘besnorde’ wensen klaar:

Geholpen door een zacht weertje, hebben we het nieuwe jaar goed ingezet. Met bijna veertig muzikanten was de opkomst prima. Met een fikse mars trokken we naar Boeyendaal, waar een glunderende familie Van Beylen plus een reeks helpers, ons opwachtten. Voorzitter Francis wenste ons kort maar krachtig een goed jaar en een nog betere gezondheid. Daarna werden we verwend met een heel reeks lekkere hapjes en fijne taart. Naar goede gewoonte had Karel Janssens ook zijn ‘besnorde’ wensen klaar:

“Hier kom ik dan weer aangekropen, Ja het wordt ieder jaar moeilijker om met de fanfare op straat rond te lopen. Het wordt misschien een foute boel, Maar als ’t moet kom ik wel in een rolstoel. Ge zult zegge, da’s nogal straf, As ge dan mo ni zegt bol het af.” …”Nu voorzitter, we worden hier goed ontvangen, Ik zou hier willen blijven hangen. Maar als het u niet stoort, Gaan we seffens voort. Men nieuwjaarsbrief is afgelopen. Ik hoop dat 2014 voor de maatschappij en uw familie heel goed gaat verlopen. Met deze wens ik u altegaar, een gezond en gelukkig Nieuwjaar.”

Onze tocht gaat verder naar café 'Brouwershuis'. In een bomvolle zaak gaan we al flink uit de klak, met Benny, onze jongste aanwinst, in een aangevende hoofdrol. Na de overwinning van Sven Nys van de eerste veldrit van het jaar, trekken we verder naar het GOC, waar er nog meer uit de klak komt. De eerste zachte druppels vallen als we ‘Ter Voncke’ verlaten. Met fikse stap en met nummer één uit ons ‘marsenboekje’ naar ‘af’. In de Lux heffen we een pint op het nieuwe jaar.

Onze tocht gaat verder naar café 'Brouwershuis'. In een bomvolle zaak gaan we al flink uit de klak, met Benny, onze jongste aanwinst, in een aangevende hoofdrol. Na de overwinning van Sven Nys van de eerste veldrit van het jaar, trekken we verder naar het GOC, waar er nog meer uit de klak komt.

De eerste zachte druppels vallen als we ‘Ter Voncke’ verlaten. Met  fikse stap en met nummer één uit ons ‘marsenboekje’ naar ‘af’. In de Lux heffen we een pint op het nieuwe jaar.