Weekeinde 18-20 juli: Lustige blazers in de kantine

vri, 18/07/2014 - 23:00

De families Cambré en Verstappen zongen met veel schwung nog een keer ‘De Rammeltjes’ na, begeleid door getrommel op de cafétafels. Ze waren echt in ‘the mood’, na ruim twee uur getoeter en geblaas door een dozijn muzikanten die het mooiste uit het dansboekje hadden gespeeld en wat uit die eeuwige ‘klak’. Dit gezang van de families vormde een mooie afsluiting van een warm weekeinde vol voetbal, muziek en drank. We kregen veel volk over de vloer dat zich duidelijk amuseerde.

Ons jaarlijkse voetbaltornooi begon vrijdagavond met een lustig matchke van de jonge tegen de oude fanfare.

Zaterdagnamiddag traden de traditionele zes families aan met hun meest blinkende sjotschoenen. De hitte van de voorbije week was nog niet geweken. Met zowat 36° werd zaterdag tot de warmste dag van het jaar gedoopt.

Als de zeventien muzikanten zich klaarzetten, dreigde de hemel op hun hoofd te vallen. Maar de eerste druppels joegen hen niet weg. “Ik krijg een Titanic-gevoel”, lachte Chris. Uiteindelijk trok het orkestje toch naar binnen. Maar de sfeer bleef opperbest. Nadat hij zijn pistons had gesmeerd, leefde Rudy zich uit op zijn bas. Jos liet ons de instrumenten stemmen en zette dan een knappe jodelende solo in. Op heel speciale aanvraag durfden we ‘Alte Kameraden’ aan. Nadien droop het zweet van Léons kaak.

Met Charel en Michel als extra muzikanten, gingen we keihard door. Met ‘Kempenland’ kregen we de hele kantine aan het zingen. De dansnummertjes ‘Nancy’ en ‘Tschüss’ sloten het muzikale gedeelte van zaterdag af. Het drinkgedeelte liep nog even door.

Zondag

Op de afsluitdag van het tornooi bleef het heel warm. Dat heeft de pret niet gedrukt. De families waren in vorm. En de dertien muzikanten van dienst speelden ruim twee uur. Voor de ‘Rammeltjes’ en ‘Genk’ kregen ze een verdiend applaus. Er was sfeer in de kantine.

Toen Rudy op een stoel klom, had hij flink wat werk om de zaak rustig te krijgen.

Na de matchen, zorgden de penalty’s voor wat verschil in de slotuitslag:  

1.    Familie Verstappen
2.    Familie Bierinckx
3.    Familie Smits
4.    Familie Cambré
5.    Familie Wagemans
6.    Familie Verbruggen

Daarna liet de familie Verstappen haar wisselbeker gevuld met bier lustig rondgaan. Voetballers, muzikanten en hun respectievelijke familieleden bleven nog lang nagenieten van dit geslaagd en warm tornooi.