Vrijdag 12 – zondag 14 juli : Familievoetbaltornooi

vri, 12/07/2013 - 12:00

Vrijdag 12 juli

Het familievoetbaltornooi begon met twee ploegen bestaande uit muzikanten. Tars en Ben De Ridder mochten de ploegen kiezen. Tars vertelt: “Zoals gewoonlijk kwamen we samen om 18.00h. De ploegen werden gekozen en iedereen trok naar de kleedkamers. Het groene doel werd verdedigd door de legendarische keeper John Bouwen en het zwarte door Matthias Fransen. Het was hard lopen op dat grote plein want geen van beide teams was voltallig. Iedereen overleefde de eerste helft, hoewel de dorst sommigen bijna fataal werd. Uiteindelijk bleken het groene en het zwarte team even sterk. Dus werd de wedstrijd beëindigd met een gelijkspel: 4 – 4. De meeste muzikanten gingen douchen, anderen gingen natuurlijk direct aan de toog hangen.”

“Dan was het de beurt aan de Herenthoutenaren uit het jaar 1985 en het jaar 1986. Ze waren met te weinig zodat ze op een preminiemenveld moesten spelen.”

Zaterdag 13 juli

De zon bleef van de partij en de zes klassieke families die al jarenlang ons voetbaltornooi bevolken, genoten van dit ideale weer. Ze toverden dan ook mooie wedstrijden op het grasveld waarin opvallend veel doelpunten vielen.

Tars was er zaterdag ook: “Al vroeg in de namiddag waren er al enkele helpers op de been. De kantine liep mooi vol. Misschien zaten de vijf emmers deeg voor gratis pannenkoeken daar wel voor iets tussen. Tijdens de wedstrijden was er af en toe wel eens onenigheid tussen scheidsrechter en spelers, maar over het algemeen werd er fair gespeeld. Na het einde van de drie  matchen zorgden de muzikanten voor een streepje muziek. Zoals steeds werd er gevraagd naar 'Pom, pom, pom, pom', beter gekend als 'De Rammeltjes'. Na vijf keer dat fameuze liedje gespeeld te hebben, afgewisseld met andere vrolijke deuntjes, pakten we de instrumenten in. Vermoeid sloten de helpers de dag af. Ook voor de cafégangers werd het tijd, want  er was al eentje in 't slaap gevallen.”

Zondag 14 juli

Op zondag werden de laatste en beslissende matchen gespeeld. Tars De Ridder: “De spanning nam elk moment toe. Om 18.00h kwam de fanfare weer in actie met enkele prachtige liedjes waaronder de beroemde 'Rammeltjes'. Rudy Aerts klom op een stoel voor de prijsuitreiking: de familie Verstappen ging met de hoofdprijs lopen. Familie Cambré kaapte de tweede prijs weg,  na jaren achteraan gehinkt te hebben. Dan was er weer een streepje muziek. Na dit prachtige optreden, - dank zij de 'Rammeltjes' -  kwam er een zangwedstrijd op gang tussen FC Blaas (familie Verbruggen) en familie Cambré. De uiteindelijke winnaar hiervan is niet gekend, maar besloot dit fantastisch weekeinde mooi muzikaal.”

Uitslag van het familievoetbaltornooi 2013:

            1.         familie Verstappen: 6 punten
            2.         familie Cambré: 4 punten
            3.         families Smitske: 3 punten
            4.         familie Bierinckx: 3 punten
            5.         familie Verbruggen: 1 punt
            6.         familie Wagemans: 0 punten