TWEEMAAL Moed en volharding

maa, 29/07/2013 - 12:00

Zaterdag 29 juni : Viswedstrijd Moed en Volharding. Een zestigtal moedige vissers verzamelden zich onder een stralende zon rond de mooie vijver aan de Pauwelstraat. Het jaarlijkse viskampioenschap van 'Moed en Volharding' was dan ook bijzonder gezellig. Dat onze vissende collega-muzikanten er niet echt aan te pas kwamen, kon de pret niet drukken.

Bij de rust had Hilde een vis aan de haak geslagen en Rudy Aerts drie. Uiteindelijk eindigde zijn broer Chris als vijfde en was Hilde de eerste bij de vrouwen (als enige vrouwelijke deelneemster ...).

Tijdens de rust, starten we kalmpjes met de eerste nummertjes uit het dansboekje van Randy Beck. Met eens goed te rammelen wisten we al die dorstige vissers een gemeend applaus te ontlokken. Daarmee was het ijs gebroken. Ook de tweede speelsessie was bijzonder gezellig. Na anderhalf uur was de adem op en ging de avond verder aan de toog.

Donderdag 15 augustus: Receptie voor de viering van het 75-jarig bestaan

De uitnodiging was redelijk laat binnen gekomen; toch verschenen negentien muzikanten die zomeravond op het apel. Als wekelijks bezoeker – en zeker niet als visser – voelde Charles Janssens zich zedelijk (?) verplicht een plezant woordje te plaatsen. Hij eindigde met ... 'maar nu nog even wat spelen met de fanfare'. Met een mooi gevuld podium speelden we drie kwartier de vlotste melodietjes uit het dansboekje. Zo zorgden we voor de muzikale overgang van de receptie naar het officiële gedeelte.

Tot slot schudden we het 'Loze Vissertje' uit de klak. Tijdens het 'officieel gedeelte' spraken voorzitter Roger Heyns, oud-voorzitter Frans Witvrouwen en burgemeester Roger Gabriëls. Ze verwezen telkens naar het moment dat de visclub uit haar put aan het kasteel verjaagd werd. De club kwam versterkt uit dit dieptepunt.