Palmenconcerten 2015: The Dark Side of The Moon - Uw boordcommandant Patrick over onze missie

zon, 29/03/2015 - 20:00

Na de twee uur durende missie om nieuwe, vreemde planeten te ontdekken, sporen van leven en beschaving te zoeken en daar te gaan waar nog nooit iemand is geweest, kan fanfare Sint-Pieter nog steeds geen antwoord geven op de bovenstaande vraag.

De voorbije Palmenconcerten van de Koninklijke Fanfare Sint-Pieter waren een muzikale ontdekkingsreis doorheen ons zonnestelsel. Mercurius zette ons, zoals het de Romeinse god van de reizigers betaamt, in de juiste interplanetaire baan. 

Eenmaal met volle energietank gelanceerd, was er geen weg meer terug. De maan voorbijscherend, leverde dit bijzonder mooie muzikale beelden op van een ruig en desolaat landschap. Jupiter als een statig koraal deed ons in alle rust mijmeren over de grootsheid en oneindigheid van ons heelal. Laverend langs onze eigen aarde, moesten we al onze kunde en  inspiratie inzetten om onze blauwe planeet muzikaal te eren. Venus werd 2 maal  bezongen: Sousa schreef er een sprankelende mars over,  Shocking Blue een ‘catchy’ popsong.

Na met ‘The Right Stuff’ eerbetoon gebracht te hebben  aan de eerste ruimtereizigers, stevenden we af op Saturnus. Vakkundig, sprankelend en zwierig zoefden we doorheen zijn ringen. Mars gaf ons weer voldoende energie om doorheen de dampkring te vliegen en bij ‘Skyfall’ een veilige landing op aarde te maken.

‘Star Wars’ toonde ons de ‘ware sterren’ van ons ruimte-avontuur: de muzikanten en dirigent, de bestuursleden en alle helpers van de Koninklijke Fanfare Sint -Pieter.

Uw boordcommandant,

Patrick