Maandag 6 april (Paasmaandag): Fanfareploeg zwaar benadeeld !!!

maa, 06/04/2015 - 20:00

Soms zijn zelfs de goden tegen jou. Uiteindelijk eindigde de sterke ploeg van de fanfare - zeg zelf, met Jos B., Erik V., Francis VB, Marie-Thérèse S. en Jan R. – als laatste (of was het voorlaatste?) op de roemruchte Imitato-quiz. 

Bij de vragen over vuile liedjes van onder meer Guido Belcanto en ander tuig en moeilijke vragen met blinde kaarten en onbekende deuntjes konden we ons nog staande houden. 

Maar de doodsteek voor de fanfareploeg kwam toen we onze joker uitspeelden: Jan R. voor de praktische proef. Zoals zijn voorgangers, trok Jan het condoom over zijn hoofd, tot onder de neus. Met zijn geoefende longen was het voor hem een klein kunstje om die blaas snel tot aan het nageltje op te pompen. Maar daar ontplofte dat condoom niet (wat een fantastische score had gegeven). Neen, in tegenstelling tot ALLE ANDERE ploegen, kreeg onze beste blazer geen begeleiding toen het opgeblazen condoom het nageltje miste en het nog 15 cm boven het nageltje ging, wat natuurlijk allemaal verloren seconden betekende. Hoewel de jury beloofde (onze voorzitter dreigde terecht met zware represailles) deze fout recht te zetten, waren de compensaties onvoldoende. Het zal u dan ook niet verwonderen dat de fanfare overweegt een klacht in te dienen bij de Raad van State.

Natuurlijk, op het einde gaf de organisatie toe slechts 0,75 euro betaald te hebben voor haar “lelijke prijzen” (dixit de inrichtende macht). Deze ‘quiz’ werd uiteindelijk gewonnen door ‘Puntjes op i’ met een halve punt voorsprong (!!!) op Las Dallas. 

Dat op het einde een Trippel Trappist tegen de grond werd gewerkt, hebben we de organisatie zelfs niet meer ten kwade genomen. Laat ons de volgende Paasmaandag verpletterend weerwraak nemen voor dit onrecht !!!