Maandag 21 juli: nat en nationaal

maa, 21/07/2014 - 22:00

Wreekte de weergod van dienst zich op de trage regeringsvorming? Tijdens de nationale feestdag hadden we hem echt niet op onze hand. De ‘buienradar’ gaf tussen 19 en 22 uur geen neerslag. Maar we zaten amper met zijn 35 netjes op de plastieken stoeltjes in het midden van de markt, of de druppels begonnen te vallen. Snel de ‘Mars 1812’ er door gejaagd en dan druipend de te kleine kiosk op gestormd waar dj Stefaan Laenen ‘Belgisch werk’ draaide. Hij legde direct ‘Twee meisjes’ van Raymond van het Groenenwoud op. (Het slimme deel van de fanfare ging in de Lux schuilen.)

Als Stefaan ‘Onder moeders paraplu’ oplegde, verdween de regen. Stoelen afgedroogd en met ‘Mama Mia’, de Abba-medley, hervatten we vol frisse moed het concert. Ook ‘Music’ van John Miles mochten we nog rustig afwerken.

Maar toen we ‘Circusdom’ inzetten, gingen de hemelsluizen weer open. Dirigent Patrick koos toen voor de korte pijn.

Hij nodigde de toehoorders – de terrasjes zaten lekker vol - uit om recht te staan ; wij speelden de ‘Vlaamse Leeuw’ en de ‘Brabançonne’ en dat was het.

We hadden onze instrumenten amper weggeborgen of het werd droog. We stonden daarna nog uren buiten op de terrasjes, genietend van al dat Belgische muziekgeweld dat uit de boxen schalde.

Zouden de weergoden ons beter gezind zijn, mochten we dit concert op 11 juli spelen?