Donderdag 1 januari: Enthousiast de voorzitter vieren

don, 01/01/2015 - 20:00
Het deed deugd nog eens met een fanfare op volle kracht rond te trekken. 
 
Iets na 13.30h begon de troep binnen te druppelen. Voor sommigen was het kort nacht geweest, maar dat was er niet aan te zien. Eén en al glimlach kreeg iedereen gemeende beste wensen. Toen we ons stipt om twee uur opstelden, bleek dat we met ongeveer vijfendertig muzikanten waren, aangevuld met een flinke groep ‘members’ en sympathisanten, een goed café vol. 
 
We zetten er een fikse pas in. Rondtrekchef Jan legde direct de lat hoog: met ‘Flying Eagle’, een mars die in tien jaar niet gespeeld was. Maar we arriveerden zonder muzikale kleerscheuren aan de voordeur van onze voorzitter. In zijn korte speech overliep Francis Van Beylen het geslaagde jaar 2014, hij drukte de hoop uit dat we in 2015 eenzelfde peil zouden halen en wenste ons allen een gezond en gelukkig nieuwjaar. 
 
Zijn vrouw, Marie-Thérèse, geholpen door een half dozijn ega’s van muzikanten, serveerde een reeks uitmuntende hapjes. Met ‘Semper Fidelis’ en – op vraag van Jef Torfs – ‘The New Colonial March’ lieten we ook de buren genieten van onze aanwezigheid.  Zoals we hem kennen, wenste Charel Janssens in naam van alle muzikanten, narren en tennissers van Herenthout de voorzitter een grappig jaar: 
 
Dank zij het winterzonnetje werd het een gezellige en ‘droge’ receptie. Toen dat zonnetje verdampte, werd het tijd om op te stappen. Met de zware blaasnummers 7 en 8, respectievelijk ‘Alte Kameraden’ en ‘Engeland-vaarders’, hield chef Jan de lat hoog. We haalden juist op tijd het Molenhuis: de koude was bijna hoorbaar. “Er kwam niet veel meer uit”, gaf trompetter Patrick toe terwijl onze blauwhemden het café helemaal vulden.
 
Daar, en daarna in de Kroon, speelde de fanfare prima uit de klak. Met trekkers als Johnny, Roger, René en Jan ging de hele groep vlot van het ene deuntje over in het andere. En ‘Stille Kempen’ werd met een bijna religieuze overtuiging – en zelfs niet erg vals - gezongen: “Dat is hier op aarde de hemel voor mij.”
 
Véél te laat (volgens de planning van het bestuur) stonden we met ‘Meister Müller’ voor de Lux. Ook wie zich heilig voorgenomen had direct naar huis te gaan, bleef nog even nagenieten van deze ronde. 
Sommigen geloven in de opbouw van een positieve maatschappij. Met onze fanfare dragen we daar al een steentje aan bij; wij zijn een vereniging waarvan de leden geloven in plezant samen spelen en werken.