Onze dirigent Jochen Van Laere

Jochen (1983) liep zijn middelbaar onderwijs, eerst in het college van Herentals en maakte dit af in het Kunstonderwijs ‘optie muziek’ in het Heilig Graf Instituut (Turnhout). Intussen studeerde hij trompet in de muziekschool van Geel.

Op zijn 17e bekeert Jochen zich tot de trombone, het instrument dat hij later ook speelt in de Kempische Jeugdfanfare. Hij trok ermee naar het conservatorium van Brussel om zich te vervolmaken (2008 diploma ‘Master In Music’). Daarnaast volgde hij in Brussel de optie ‘dirigeertechnieken’. 

Hij werd dan ook onmiddellijk gevraagd om korpsen in de omgeving te leiden: de Harmonie Sint-Laurentius uit Zammel (2004-2009), de Koninklijke Fanfare Sint-Huibrecht uit Ramsel (2007-2011) en de Jeugdfanfare Moed en Volharding 2005-2009 (Heist op den Berg). Hij stootte deze directietaken toen af nadat zijn kinderen werden geboren.

De voorbije jaren werd hij bij een hele reeks fanfares, harmonies en brass bands gevraagd als invallend dirigent.

Intussen had hij gewerkt bij Adams Muziekcentrale als verkoper bij de blaasinstrumenten.

Vanaf 2011 werd hij ‘sales representative’ van GewaMusic GmbH, een belangrijke Duitse instrumentenverkoper met onder meer Gretsch-drums in zijn gamma. In 2016 werd Jochen binnen dezelfde groep ‘sales- en marketingmanager’ voor de Benelux. Momenteel is Jochen zelfstandig organisator en boeker van bands en evenementen

De voorbije tien jaar was Jochen ook een veel gevraagd trombonist. Hij speelde onder meer bij DeFilharmonie van Vlaanderen, Hooverphonic, Belle Epoque Orkest, Brabelio, Stash, Helmut Lotti, LTCband (begeleidingsorkest Elvis Presley), Jef Neve, Bert Joris, Mr. Sousa & the Barracudas, Captain Cheesebeard, diverse artiesten… en natuurlijk ook bij onze fanfare! Toen hij hoorde dat er bij ons een vacature open kwam, was Jochen één van de eersten om zich kandidaat te stellen.

Jochen woont in Herentals, is gehuwd met Hanne Van Laer (zonder ‘e’ !). Het paar heeft twee kinderen: Janne en Nelle.