Dinsdag 11 november : herdenking wapenstilstand

din, 11/11/2014 - 22:00
In het jaar van de 100-jarige herdenking van het begin van de grote oorlog, voelt de herdenking van wapenstilstand toch weer wat specialer aan.  Onder begeleiding van 23 muzikanten trokken vertegenwoordigers van de lagere scholen, de parochie, de brandweer, het rode kruis en de Allied Veterans samen met de Burgemeester en enkele hoogwaardigheidsbekleders richting kerk voor de viering.  Het weer was stralend.
 
Tijdens de lezing werd benadrukt hoe de nieuwe media invloed hebben op de huidige oorlogsverslaggeving. Door de overvloed aan foto’s en video’s die via de moderne media verspreid worden, kijken we als het ware mee in de ogen van de slachtoffers.  
 
Na de viering ging de tocht verder naar het standbeeld van de onbekende soldaat met toespraken van Juul Bouwen en burgemeester Roger Gabriëls. De burgemeester vroeg zich af of we uit 100 jaar oorlog al veel geleerd hebben. Nog steeds is er oorlog en onvrede overal ter wereld.  Herenthout werkt aan een grootse herdenkingsplechtigheid in 2016.
 
Na het officiële gedeelte volgde nog een receptie in de gemeentelijke feestzaal met optredens van Filip Van Laer en Jean-Paul De Clercq van de Herenthoutse Muziekacademie.